Αρβανίτης: «Βρήκαμε καμένη γη στον Άρη!»

Στη χειρότερη φάση της ιστορίας του βρισκόταν μέχρι πρότινος ο Άρης, όπως τόνισε στη SportDay ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, ο οποίος ανέλαβε πριν από περίπου τέσσερις μήνες, αποκάλυψε πως παρέλαβε «καμένη γη», με το χρέος των «κίτρινων» να ήταν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κακοδιαχείρισης και αλόγιστης σπατάλης χρημάτων τα προηγούμενα χρόνια.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Αρβανίτη στη SportDay:


Πώς θα χαρακτηρίζατε τους πρώτους μήνες στον προεδρικό θώκο;

«Ηταν με σιγουριά οι δυσκολότεροι της ζωής μου. Δεν θα υπερβάλλω αν πω ότι πολλά βράδια είχα χάσει τον ύπνο μου».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

«Η ομάδα ήταν διαλυμένη, παρατημένη και καταχρεωμένη. Είχε στις πλάτες της ένα πέπλο αναξιοπιστίας, ψεύδους και ανοργανωσιάς που υπήρχε χρόνια».

Η εικόνα που βρήκατε όταν αναλάβατε ήταν αυτή που περιμένατε;

«Ήταν εικόνα καταστροφική. Θύμιζε ερείπια και καμένη γη κι αυτό ήταν ένα αίσχος για μια ομάδα όπως ο Άρης. Πρόκειται για τη χειρότερη εικόνα που μπορούσαμε να αντικρίσουμε και λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Άρης βρισκόταν στη χειρότερη φάση του στα 98 χρόνια ιστορίας του. Χειρότερη ακόμη κι από την εποχή της ειδικής εκκαθάρισης, αφού τα χρέη είναι μεγαλύτερα απ' ό,τι εκείνη την εποχή, το κράτος είναι πλέον πολύ αδιάλλακτο κι έχουν αλλάξει παγκοσμίως τα οικονομικά δεδομένα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του Ηρακλή και της ΑΕΚ».

Πιστεύετε πως αν ο Άρης δεν άλλαζε σελίδα, θα κινδύνευε ακόμη και με πτώση στη Β' Εθνική;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από τη μέρα που πήραμε τα ηνία ακούγαμε επί μονίμου βάσεως πως είμαστε τρελοί που αναλαμβάνουμε ένα τόσο δύσκολο έργο. Ο Άρης ήταν στη χειρότερη θέση όλων των ομάδων της Α1. Δώσαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, όπως και εγγυητική. Στο τέλος οι προσπάθειές μας δικαιώθηκαν και φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η στήριξη ορισμένων ανθρώπων, αν και πιστεύω πως υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βοήθειας από επιφανείς φίλους».

Πότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος της ΚΑΕ από ορκωτό λογιστή;

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο λήψης κι αξιολόγησης προσφορών. Επειδή πρόκειται για μία πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει για ποια έτη θα γίνει ο έλεγχος, αλλά θεωρώ πως μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε».

Σκοπεύετε να κινηθείτε νομικά κατά πρώην διοικητικών μελών;

«Αν από το πόρισμα του ελέγχου προκύψουν ποινικές ή άλλες ευθύνες, θα αποδοθούν εκεί που πρέπει».

Πόσο ήταν το χρέος της ΚΑΕ όταν αναλάβατε και πόσο έχει μειωθεί μέχρι σήμερα;

«Τη στιγμή που άλλαξε η διοίκηση το χρέος του Αρη ήταν περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο κομμάτι των οφειλών ήταν άμεσα απαιτητό και χρειάστηκαν τρομερές προσπάθειες για να συμμαζέψουμε κάπως την κατάσταση. Σήμερα το χρέος της ομάδας έχει πέσει στα 5 εκατομμύρια ευρώ, αρκεί φυσικά να φανούμε συνεπείς στους διακανονισμούς που έχουμε πραγματοποιήσει».

Με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχετε, θεωρείτε πως ο Άρης θα καταφέρει να βγει από τον... βούρκο στον οποίο βρίσκεται;

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Το να ξεπεράσει η ομάδα τα προβλήματα που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια είναι πολύ δύσκολο. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, όμως για να μπορέσει ο Άρης και πάλι να ορθοποδήσει χρειάζεται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων. Από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο».

Ποιο είναι το όνειρό σας για τον Αρη;

«Να εξυγιανθεί οικονομικά και να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει, δηλαδή στην κορυφή».

Οι αναμετρήσεις με τον Φιλαθλητικό και το Περιστέρι για το Κύπελλο στιγματίστηκαν από τη μη συμμετοχή των Αμερικανών του Άρη. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν ξεπεράσει την απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA (κάτι που εκτιμάται ότι θα λυθεί άμεσα) και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, οι Αμερικανοί παίκτες του Άρη δεν κατάφεραν να παίξουν, παρά την καλή θέληση από την πλευρά της ΕΟΚ:


«
Πριν από τους αγώνες υπήρξαν ελληνικές ομάδες και δικηγόροι αθλητών που διαμαρτυρήθηκαν στη FIBA, λέγοντας πως δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες συμφωνίες. Από την πλευρά μας όλος ο σχεδιασμός έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας. Μας είχε διαβεβαιώσει πως είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε δελτία. Υπήρξε θέληση από την ΕΟΚ να μας βοηθήσει, αλλά δεν μπόρεσε».

Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων», Λευτέρης Αρβανίτης, αναφέρθηκε και στις αιτίες για τις οποίες το χρέος της ΚΑΕ αλλά και της ΠΑΕ μεγάλωσε τόσο πολύ, λέγοντας: «
Η επί πολλά χρόνια κακοδιαχείριση των εσόδων, η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με υπογραφές μακροχρόνιων και δαπανηρών συμβολαίων δίχως σχεδιασμό και λογική, και φυσικά το ότι δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Αυτοί είναι οι λόγοι που ΚΑΕ και ΠΑΕ οφείλουν τόσα πολλά χρήματα».

sport-fm.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger