This is… Liverpool!

Χάρη σε ένα γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 88ο λεπτό του αγώνα, η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ και πήρε την πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup, τη στιγμή που για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έχουν μόλις απομείνει πλέον δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ. 
Πρόκριση και για την Τσέλσι, που πέρασε με σκορ 0-1 από την έδρα της ΚΠΡ, με τον Μάτα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ με πέναλτι. Αποκλεισμός για Νιούκαστλ.
Σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ο Ντιρκ Κάουτ έδειξε για μία ακόμη φορά τη… συμπάθειά του προς τη Γιουνάιτεντ. Έτσι μετά το περσινό χατ-τρικ στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ο έμπειρος Ολλανδός, με ένα γκολ στο 88ο λεπτό του παιχνιδιού κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» χάρισε στη Λίβερπουλ την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου Αγγλίας.
Η Γιουνάιτεντ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στο 17′, όταν το σουτ του Βαλέντσια σταμάτησε στο δοκάρι, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ έκανε το 1-0, με τον Άγκερ να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, περίπου μετά από δύο χρόνια, εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του Ντε Χέα και το γεγονός οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έπεσαν πάνω στον Κάρολ. Ο  Γι-Σουνγκ Παρκ όμως, ισοφάρισε στο 39ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ πάνω στην κίνηση για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Μετά από ένα δεύτερο ημίχρονο με ελάχιστες καλές φάσεις, η λύτρωση για τη Λίβερπουλ ήρθε στο τέλος. Ο Ντιρκ Κάουτ στο 88′ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με την ομάδα του Νταλγκλίς μάλιστα, να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό για το 3-1, όταν η κεφαλιά του Κάρολ αρχικά βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ολλανδός επιθετικός από κοντά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Έτσι η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» του FA Cup, τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ, γνώρισε τον τρίτο της αποκλεισμό από κάποια διοργάνωση φέτος, μετά από αυτούς που είχαν προηγηθεί για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Λιγκ Καπ.
πηγή : sportculture.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger