Οι 19 παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι

Η «SportDay» έψαξε και βρήκε πού βρίσκονται και τι κάνουν οι 19 παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι από τον Άρη αποψιλώνοντας το ρόστερ.
Ο Άρης μας είχε συνηθίσει από το 2006 και έπειτα κάθε καλοκαίρι να αλλάζει το ρόστερ του σχεδόν κατά το ήμισυ, αντλώντας παίκτες κυρίως από Ιβηρική Χερσόνησο και Λατινική Αμερική.
Αυτό που έγινε όμως το φετινό καλοκαίρι δεν είχε προηγούμενο. Τα οικονομικά προβλήματα και η μη αδειοδότηση προκάλεσαν μία άνευ προηγουμένου φυγή, είτε μιλάμε για παίκτες που έληγε το συμβόλαιό τους είτε όχι, αποψιλώνοντας το ρόστερ σε ποσότητα αλλά κυρίως σε ποιότητα. Ούτε λίγο ούτε πολύ έφυγαν 19 παίκτες. Η «SportDay» τούς αναζήτησε και βρήκε τι κάνουν έξι περίπου μήνες μετά την αποχώρησή τους και οι 19...

ΣΗΦΑΚΗΣ

Ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, έχασε σχεδόν όλη την  περσινή χρονιά και παρ’ ότι ελεύθερος το καλοκαίρι, βρήκε στέγη μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην ογαλλική Σερλερουά, χωρίς να έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο.   

ΓΙΑΚΟΥΠΟΒΙΤΣ

Πήγε να δοκιμαστεί σε Χαλ και Ιπσουιτς και τελικά υπέγραψε στην πρώτη τον Ιούλιο για να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ. Δεν έχει καταφέρει όμως ακόμη να κάνει ντεμπούτο, βλέποντας την πλάτη του δανεικού από τη Γιουνάιτεντ, Μπεν Εϊμος.

ΣΑΝΚΑΡΕ

Ηρθε το περασμένο καλοκαίρι στον
Άρη ως ο καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να εμπνεύσει σιγουριά, με αποκορύφωμα την τραγική εμφάνιση με τη νυν ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο συνεργάζεται εκ νέου με τον Ελληνα τεχνικό.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Περίμενε να του γίνει μια πρόταση ανανέωσης, αλλά τα οικονομικά προβλήματα και η μη αδειοδότηση τον έστειλαν στον Ατρόμητο με ένα καλό συμβόλαιο, και έπειτα από δύο γεμάτες χρονιές στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΒΑΓΓΕΛΗ

Αυτός έφυγε νωρίς πέρυσι στο ξεκίνημα έναντι 250.000 ευρώ για την ουκρανική Τσερνομόρετς. Ξεκίνησε πολύ καλά όντας βασικός, αλλά υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεύτερο μισό της σεζόν και όπου να 'ναι ετοιμάζεται για την επιστροφή του, αφού την περασμένη Κυριακή μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή.

ΤΟΧΑ

Υστερα από αρκετούς μήνες αναζήτησης βρήκε στέγη στο γνωστό για αυτόν αμερικανικό πρωτάθλημα και στους Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον, με τους οποίους μετράει πέντε ματς, όλα ως αλλαγή.

ΝΕΤΟ

Επειτα από πέντε γεμάτες χρονιές στη Θεσσαλονίκη (129 συμ., 13 γκολ) επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Μπαΐα, της οποίας είναι βασικό στέλεχος από την αρχή μετρώντας 17 παιχνίδια και δύο γκολ.

ΣΟΛΤΑΝΙ

Ο Γαλλοαλγερινός δεν έπιασε στον
Άρη και αφού δεν κατάφερε να βρει ομάδα στη Γαλλία ή στην Ολλανδία όπου είχε και κάποιο ονοματάκι, συνεχίζει την καριέρα του σε κάποια... Ες Σετίφ στην Αλγερία, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Φέτος έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια και έχει πετύχει και ένα γκολ.

ΚΑΣΤΙΓΙΟ

Από τη Θεσσαλονίκη, στο ειδυλλιακό Κανκούν και στην Πατσούκα. Ο Μεξικανός επέστρεψε στη Λατινική Αμερική με την ελπίδα να επιστρέψει και στην εθνική ομάδα του Μεξικό, αλλά μέχρι στιγμής κινείται στα ρηχά νερά με 13 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ.

ΒΡΑΝΙΕΣ

Ηρθε από μεγάλη αποχή και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Εφυγε στα μέσα της σεζόν και αφού δεν κατάφερε να βρει ομάδα στη Γερμανία, επέστρεψε το καλοκαίρι στην Κροατία και στη Ριέκα, με την οποία μετράει έξι συμμετοχές.

ΦΑΤΙ

Η Αζαξιό έγινε ο τρίτος γαλλικός σταθμός στην καριέρα του μετά τη Στρασμπούρ και τη Ναντ. Εχει ξεκινήσει πολύ καλά, αφού έχει αγωνιστεί σε 12ματς βασικός (ένα γκολ), ενώ καλείται πλέον και στην εθνική της πατρίδας του.

ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ

Ο συμπατριώτης του, Εκτορ Κούπερ, τον πήγε στην Τουρκία και στην Ορντουσπόρ, στην οποία έχει δημιουργήσει μια μικρή λάτιν παροικία. Ο άψογος επαγγελματίας Ουμπίντες είναι βασικός και στα δέκα πρώτα ματς της σεζόν μετά τα οποία η Ορντουσπόρ είναι στην 4η θέση.

ΠΡΙΤΤΑΣ

Περίμενε μέχρι και λίγη ώρα πριν υπογράψει στον Πανθρακικό ένα τηλεφώνημα από τον
Άρη για να μείνει και να κλείσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη. Ο Κατσαβάκης έκανε όμως αρνητική εισήγηση και ο παίκτης υπέγραψε στην ομάδα της Κομοτηνής.

ΑΚΟΣΤΑ

Οι μόλις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών ανάγκασαν τους «κίτρινους» να στραφούν στην απόκτηση τριών παικτών στον κεντρικό άξονα και τον Ισπανό στον Λεβαδειακό. Ενας τραυματισμός δεν του έχει επιτρέψει ακόμη να βρει ρυθμό.

ΝΑΤΣΟ

Ο παλιότερος ξένος στην ομάδα έφυγε με άσχημο τρόπο, αφού πέρυσι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω της μη έγκαιρης καταχώρησής του στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταγραφών, ενώ τον Ιανουάριο οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να του βγάλουν δελτίο λόγω φορολογικής ενημερότητας. Εδώ και λίγο καιρό αγωνίζεται στην Οριέντε Πετρολέρο (επτά συμμετοχές).

ΤΣΕΖΑΡΕΚ

Πήγε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στη Μακάμπι Χάιφα, δεν προσαρμόστηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στη Ριέκα, όπου είναι συμπαίκτης με Βράνιες (έχει 9 συμ., 4 γκολ).

ΓΙΑΚΟΜΠ

Οσο ξαφνικά ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών, άλλο τόσο ξαφνικά έφυγε επιστρέφοντας στην πατρίδα του και στην Κονκόρντια. Δεν άντεξε για πολύ μακριά από την Ελλάδα και υπέγραψε το καλοκαίρι στη Νίκη Βόλου.

Μίσελ
και Ντίκο παραμένουν ακόμη χωρίς ομάδα. Ο Βραζιλιάνος πήγε το καλοκαίρι για δοκιμή στη Βίσλα του Πρόμπιερζ, αλλά κόπηκε στα ιατρικά, ενώ είχε προταθεί και σε αρκετές κυπριακές ομάδες. Ο Ντίκο προσπάθησε να επιστρέψει στη Δανία, αλλά δεν βρήκε καλό συμβόλαιο και παραμένει άνεργος.

sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger