Champions League Night !

Την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Champions League πανηγύρισαν άλλες 6 ομάδες την Τετάρτη (21/11).
Τα πράγματα «ξεκαθάρισαν» στον όμιλο του Ολυμπιακού, με τη Σάλκε να παίρνει την πρόκριση μετά τη νίκη της επί των «ερυθρολεύκων» και την Άρσεναλ να την ακολουθεί μετά το 2-0 επί της Μονπελιέ.
Άνετα πέρασε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου μετά το επιβλητικό 4-1 επί του Άγιαξ στην Ολλανδία, ενώ με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, την άφησε εκτός συνέχειας παίρνοντας παράλληλα η ίσια το «εισιτήριο».
Στους «16» και η Μίλαν χάρη στο 3-1 επί της Άντερλεχτ, καθώς και η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στο 2-0 σε βάρος της Ντιναμό στο Κίεβο.

1ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (45`, 52` Λαβέτσι)
Ο Εζέκιελ Λαβέτσι «έστειλε» την Παρί Σεν Ζερμέν στην επόμενη φάση. Με δύο γκολ του Αργεντίνου, οι Παριζιάνοι επικράτησαν με 2-0 της Ντιναμό στο Κίεβο και πήραν την πρόκριση, μένοντας «ζωντανοί» και στο... κυνήγι της πρώτης θέσης.
Ο Ιμπραϊμοβιτς έβγαλε την πάσα στον συμπαίκτη του λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και εκείνος δεν «λάθεψε» σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.
Ο Λαβέτσι «χτύπησε» ξανά στο 52` εκμεταλλευόμενος το κλέψιμο του Ματουιντί, με το 2-0 να διατηρείται μέχρι τέλους και να αφήνει τους γηπεδούχους να «βολευτούν» με την έξοδο στο Europa League.

Πόρτο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (20` Λούτσο Γκονζάλεζ, 67` Μουτίνιο, 85` Βαρέλα)
Τον... χαβά της συνέχισε η Πόρτο που επικράτησε με 3-0 εντός έδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου στο +1 από την Παρί.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Σαμίρ στο 13`, αλλά στο 20` ο Λούτσο Γκονζάλεζ... έδειξε τον δρόμο για τους «Δράκους».
Ο Μουτίνιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 67` και ο Βαρέλα «σφράγισε» τη νίκη στο 85` για το τελικό 3-0 που αφήνει τη Ντιναμό στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς και οριστικά εκτός Ευρώπης.
Η βαθμολογία
1. Πόρτο 13
2. Παρί Σεν Ζερμέν 12
3. Ντιναμό Κιέβου 4
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

2ος όμιλος

Άρσεναλ-Μονπελιέ 2-0 (49` Γουίλσιρ, 63` Ποντόλσκι)
Για 13η συνεχόμενη χρονιά η Άρσεναλ πέρασε στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης χάρη στη νίκη της με 2-0 επί της Μονπελιέ στο Emirates και το 1-0 της Σάλκε σε βάρος του Ολυμπιακού.
Οι «Κανονιέρηδες» είχαν μέτρια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αν και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ με τον Κονσιελνί, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.
Παρόλα αυτά, στην επανάληψη εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι και το «πολυπόθητο» 1-0 ήρθε στο 49` με τον Γουίλσιρ που πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και το πανηγύρισε δεόντως.
Τη νίκη - πρόκριση για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ «σφράγισε» ο Ποντόλσκι με ένα πανέμορφο γκολ έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Ζιρού στο 63`.

Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0
Η βαθμολογία
1. Σάλκε 11
2. Άρσεναλ 10
3. Ολυμπιακός 6
4. Μονπελιέ 1


3ος όμιλος
Άντερλεχτ-Μίλαν 1-3 (78` Ντε Σούτερ - 47` Ελ Σαραουί, 71` Μεξές, 90`+1 Πάτο)
«Ξυπνώντας» στο 2ο ημίχρονο, η Μίλαν επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο και κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου.
Το... σύνθημα της αντεπίθεσης έπειτα από ένα βαρετό πρώτο μέρος έδωσε ο «συνήθης ύποπτος» Ελ Σαραουί που έβαλε τους «ροσονέρι» μπροστά στο σκορ δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης.
Ο Μεξές έκανε το 2-0 στο 71` σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα φετινά γκολ με ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νούιτινγκ. Ο Ντε Σούτερ μείωσε στο 78`, αλλά ο Πάτο διαμόρφωσε το τελικό 301 στις καθυστερήσεις «σφραγίζοντας» τη νίκη - πρόκριση.

Ζενίτ-Μάλαγα 2-2

Η βαθμολογία
1. Μάλαγα 11
2. Μίλαν 8
3. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4
4. Άντερλεχτ


4ος όμιλος
Άγιαξ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-4 (86` Χέσεν - 8` Ρόις, 36` Γκέτσε, 41`, 67` Λεβαντόφσκι)
Την πρόκριση στην επόμενη φάση και παράλληλα την πρώτη θέση του ομίλου εξασφάλισε η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1 του Άγιαξ στην Ολλανδία.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Ρόις. Ο Άγιαξ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απειλούσε με αξιώσεις.
Αντίθετα, μέσα σε 5 λεπτά, η Ντόρτμουντ έβαλε «ισχυρές βάσεις» για τη νίκη, με τον Γκέτσε να διπλασιάζει έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια τα τέρματά της στο 36` και τον Λεβαντόφσκι να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 41`.
Στην επανάληψη οι Γερμανοί δεν πιέστηκα, αλλά παρόλα αυτά έφτασαν και σε 4ο γκολ με τον Λεβαντόφσκι στο 67`, πριν ο Χέσεν πετύχει απλά το γκολ της... τιμής για τον «Αίαντα» στο 86`, με τους Ολλανδούς να έχουν πλέον τον «πρώτο» λόγο για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (73` πέν. Αγουέρο - 10` Μπενζεμά)
Tη 2η θέση του ομίλου κατέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, αφήνοντάς την εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και στην τελευταία θέση του ομίλου.
Οι «μερένχες» είχαν την καθολική υπεροχή και προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Μπενζεμά έπειτα από σέντρα του Ντι Μαρία.
Η Σίτι έμοιαζε έξω από τα νερά της, με τον Χαρτ να είναι ο... ήρωάς της, καθώς σταματούσε τις «επελάσεις» των παικτών του 100άρη - πλέον - στο Champions League, oι οποίοι «απειλούσαν» κυρίως με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κεντίρα.
Στι δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι «κυνήγησαν» το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, αλλά ο Κασίγιας πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, πριν τελικά νικηθεί από τον Αγουέρο στο 73` από το σημείο του πέναλτι. Στη φάση αποβλήθηκε ο Αρμπελόα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά η Σίτι δεν κατάφερε να σκοράρει δεύτερη φορά και «αποχαιρέτησε» τον θεσμό.

Η βαθμολογία
1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 11
2. Ρεάλ Μαδρίτης 8
3. Άγιαξ 4
4. Μάντσεστερ Σίτι 3


woop.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger