Η Μπόκα Τζούνιορς φοράει ασπρόμαυρα !! ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ !!!

Αναβρασμός επικρατεί στους οργανωμένους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς που πληροφορήθηκαν μέσα από το επίσημο site της ομάδας τους ότι τον μήνα Ιανουάριο η Μπόκα θα φορέσει...ασπρόμαυρα (χρηματοδότηση και διαφήμιση από την ΝΙΚΕ) και από τον άλλο μήνα θα επανέλθει στη κλασική εμφάνιση της !!
Πρόκειται για μια εμφάνιση που παραπέμπει στο παρελθόν του συλλόγου,καθώς η Μπόκα Τζούνιορς που ιδρύθηκε το 1905,είχε σαν πρώτες εμφανίσεις της ροζ φανέλες και λίγο αργότερα ασπρόμαυρες.
Ο θρύλος λέει ότι η Μπόκα Τζούνιορς κατέβηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο με ροζ φανέλα και άσπρο σορτσάκι,όμως ένα χρόνο αργότερα άλλαξε τα χρώματα της σε ασπρόμαυρα.
Φυσικά αυτό δεν κράτησε παρά μόνο λίγους μήνες.
Η ιστορία πάντως θυμίζει πολύ Άρη και ΠΑΟΚ στην αντίθετη περίπτωση...
Οι "γενοβέζοι" (όπως είναι το παρατσούκλι) είχαν παίξει φιλικό αγώνα με άλλη ομάδα από την Αργεντινή και όποιος κέρδιζε θα διατηρούσε τα...ασπρόμαυρα.
Ευτυχώς η Μπόκα έχασε τον συγκεκριμένο αγώνα και έτσι οι ιδρυτές της αποφάσισαν να υιοθετησούν τα νέα χρώματα της σημαίας του πρώτου πλοίου που θα έφτανε στο λιμάνι της La Boca.
Το επιβλητικό για εκείνη την εποχή φορτηγό-πλοίο "Drottning Sophia" ήταν σουηδικής προέλευσης και έτσι εκείνη τη μέρα εγκρίθηκαν το κίτρινο και μπλέ,χρώματα της Σουηδίας που έμελλε λίγο αργότερα να γίνουν διάσημα μαζί με τη λαμπρή πορεία της Μπόκα Τζούνιορς στη διάρκεια του χρόνου.
Το...ντεμπούτο της Μπόκα με τα ασπρόμαυρα θα γίνει αύριο (17/1) στον αγώνα με την Σαν Λορέντζο και ήδη στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της επικρατεί μεγάλη οργή καθώς μιλάνε για εσχάτη προδοσία !!
Στο σύλλογο της Αργεντινής κανένας δε θυμάται τα μακρινά...ασπρόμαυρα (εκτός από τη διοίκηση της) και άπαντες στο Μπουένος Άιρες αλλά και σ'ολόκληρο τον πλανήτη έχουν συνδέσει τη θρυλική ομάδα με τα κίτρινα και μπλέ.
Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου περιλαμβάνει και άλλους αγώνες όπως με την Ιντεπετιέντε στις 21/1 αλλά και με τον "αιώνιο" αντίπαλο Ρίβερ Πλέιτ στις 25 και 29 Ιανουαρίου.
Δεν αποκλείεται σήμερα Δευτέρα ή Τρίτη (την ημέρα του αγώνα με την Σαν Λορέντζο) να έχουμε έντονες αντιδράσεις στο Μπουένος Άιρες και στο "Λα Μπομπονέρα" με τους εξοργισμένους οπαδούς της Μπόκα να στρέφονται κατά της διοίκησης.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger