Βιλανόβα αντι Γκουαρντιόλα… 23 χρόνια πριν

Η ζωή κάνει κύκλους και συχνά επαναλαμβάνεται με τρόπο εντυπωσιακό… 
Ο Τίτο Βιλανόβα είναι από χθες ο «χρισμένος» διάδοχος του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που τον αντικαθιστά.

Την προσεχή Τρίτη, 1 Μαΐου, συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ημέρα που ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Τίτο Βιλανόβα έκαναν ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της «Μπάρτσα». Ήταν το φιλικό με την Μπανιόλες για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και ο τότε προπονητής των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ, είχε παρατάξει μία μικτή ομάδα παικτών της ανδρικής ομάδας και των ακαδημιών. Ο νεότερος όλων ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μόλις 18 ετών τότε. Είχε αγωνιστεί βασικός, αλλά δεν ικανοποίησε τον προπονητή του (φέρεται να του είπε πως «… σήμερα έπαιξες πιο αργά από τη γιαγιά μου») και τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Με ποιον; Με τον Τίτο Βιλανόβα, που τότε ήταν 20 χρονών κι έκανε επίσης ντεμπούτο.


Γκουαρντιόλα και Βιλανόβα έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην πλέον φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα («Masia»), αλλά ουδέποτε συνυπήρξαν στην ανδρική ομάδα, αφού ο δεύτερος αποχώρησε το 1990. Η μοίρα τούς έφερε να συνεργαστούν στον πάγκο της «Μπάρτσα» την τελευταία τετραετία και στο τέλος της σεζόν ο Τίτο θα αντικαταστήσει τον Πεπ. Όπως την Πρωτομαγιά του 1988…
πηγή : sport-fm.gr 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger