Σαν σήμερα : TO EΠΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ !! (pics+vids)



Σαν σήμερα, πρίν 2 χρόνια, αλλάζει για πάντα ο οπαδικός χάρτης της Ελλάδος, με τη πραγματοποίηση της μεγαλύτερης εκστρατείας οπαδών στο εσωτερικό της χώρας. ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ !! 
Περίπου 30.000 οπαδοί του Άρη ταξιδεύουν στην Αθήνα, σε μια εκδρομή που όμοια της δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, και που δύσκολα θα ξανασυμβεί στο μέλλον, εκτός και αν αυτοί που την πραγματοποίησαν θελήσουν να την ξεπεράσουν.
Μια ημερομηνία ορόσημο για τον οπαδικό κόσμο, ένα ασήλληπτο γεγονός που έλαβε χώρα στις 24/04/2010.


Ένα ολόκληρο "Κλεάνθης Βικελίδης" (και βάλε) "μετακομίζει για τον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, και εκείνη η μέρα θα γραφτεί με ολόχρυσα γράμματα στην οπαδική ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Τέτοιου μεγέθους μετακινήσεις συμβαίνουν πολύ σπάνια ακόμη και στο εξωτερικό.
Ο Άρης δεν τα κατάφερε εκείνη τη μέρα να κατακτήσει το κύπελλο, όμως την 24η Απριλίου 2010 θα τη θυμούνται για πάντα όσοι την έζησαν, όσοι συμμετείχαν σε αυτήν.
Περισσότερα από 350 πούλμαν, εκατοντάδες αυτοκίνητα, δεκάδες βανάκια και κάθε λογής μεταφορικά μέσα, πλημμύρισαν την Εθνική Οδό σε ένα απίστευτο κομβόϊ 20 χιλιομέτρων.
Οι εικόνες που καταγράφονται από τα τηλεοπτικά συνεργεία από αέρος συγκλονιστικές...



Το ατελείωτο κίτρινο ποτάμι έδινε "χρώμα" σε εκείνη τη γκρίζα και συννεφιασμένη μέρα, με τους περαστικούς οδηγούς από το αντίθετο ρεύμα να αντικρύζουν σαστισμένα και απορρημένα αυτό που συνέβαινε.
Δε πίστευαν στα μάτια τους...
Μόνο ο Λαός του Άρη μπορεί να τα κάνει αυτά.
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ, όπως χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα, μέρες νωρίτερα, με τους οπαδούς του Άρη να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγαλύτερη μετακίνηση.
Από το προηγούμενο βράδυ άρχισε να κορυφώνεται η "έξαρση" της εκδρομής, με χιλιάδες κόσμου να είναι διάσπαρτοι σε κάθε σημείο της πόλης, αδιμονώντας για το "σύνθημα" ΞΕΚΙΝΑΜΕ...


 "Κλεάνθης Βικελίδης", πλ.Αριστoτέλους, δυτ.συνοικίες, μερικά από τα σημεία συγκέντρωσης των πούλμαν, που με απόλυτο συγχρονισμό ξεκινούσαν το ταξίδι για τη πρωτεύουσα.
Πούλμαν από την επαρχία... Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, από παντού το "σύνθημα" είχε δωθεί.
Συνάντηση στα Μάλγαρα, όλα πια έμοιαζαν μαγικά και ιδανικά για το τι θα ακολουθούσε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.
Ώρες αργότερα και μετά από πολύωρο ταξίδι λόγω του συνοστισμού στην Εθνική Οδό, η Αθήνα κιτρινίζει με το κίτρινο κομβόϊ να πλησιάζει...
Ο τελικός προορισμός πρός το ΟΑΚΑ δεν ήταν μακρυά και όλοι πήραν γρήγορα "θέσεις μάχης" στις κερκίδες.
Ο Άρης εκείνη τη μαγική μέρα της 24ης Απριλίου αγωνιζόταν γηπεδούχος μέσα στο "σπίτι" του αντιπάλου.

Πάθος, παλμός, φωνή, τραγούδι, εκατοντάδες κρεμασμένα κιτρινόμαυρα πανιά στόλισαν το ΟΑΚΑ, εκατοντάδες σημαίες κυμάτιζαν περήφανα, το κίτρινο "μωσαϊκό" είχε απλωθεί στις κερκίδες, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να βγάζουν φωτογραφίες...
Η είσοδος των ομάδων συνοδεύτηκε από χιλιάδες χαρτάκια και κορδέλες, οι πυρσοί κάνουν τη νύχτα-μέρα, και οι φωνές 30.000 Αρειανών ψυχών να δονούν ολόκληρη την Αττική.
Απίστευτες στιγμές, απίστευτο Μεγαλείο, από τον Μεγαλύτερο Λαό στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών !!!

Ακόμη και σήμερα, το ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ έχει οπαδικό "αντίκτυπο" σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εκατοντάδες σχόλια θαυμασμού έρχονται από οπαδούς ολόκληρου του πλανήτη.
Τα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube κατακλύζονται καθημερινά από "respect" οπαδών, αναγνωρίζοντας και υποκλίνοντας στο Μεγαλείο εκείνης της βραδιάς.















0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger