«Μπλε» βόμβα!

Η «ταμπουρωμένη» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δύο δοκάρια και απέκτησε τον  πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Το θέαμα, πολλές φορές θυσιάζεται μπροστά στην ουσία! Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που μετράει και η Τσέλσι πήρε αυτό που ήθελε στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπαρτσελόνα!

Σκοράροντας με τον Ντρογκμπά στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, οι «μπλε» επικράτησαν 1-0 στο Λονδίνο και απέκτησαν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Καταλανοί πάλεψαν, πίεσαν, αλλά καμία από τις προσπάθιές τους δεν κατέληξε στα δίχτυα. Το... κατενάτσιο της ομάδας του Ντι Ματέο απέδωσε και έβαλε τους πρωταθλητές Ευρώπης με την πλάτη στον τοίχο.

Α’ ημίχρονο: 

Μαγική εικόνα το σκορ στο φινάλε των πρώτων 45 λεπτών. Δεκτό. Αλλά βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, μόνο κάπως έτσι θα μπορούσε να γίνει. Ένα «μπαμ» από τους «μπλε» και αυτομάτως θα αυξάνονταν οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματος. Η Μπαρτσελόνα εφάρμοσε ξανά το… «κακό» της συνήθειο. Υπεροχή, κατοχής μπάλας, παιχνίδι στο μισό γήπεδο, κοντινές και γρήγορες πάσες, αλλά η άμυνα της Τσέλσι δεν άνοιγε τόσο εύκολα. Όταν έγινε, οι «μπλαουγκράνα» είχαν ένα δοκάρι και μια χαμένη ευκαιρία με τη μπάλα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή…

Μόλις στο 9ο λεπτό από βαθιά μπαλιά, ο Σάντσες προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τσεχ, αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον έμπειρο πορτιέρο και την ομάδα του. Ο Σεσκ Φάμπρεγας πήρε τη σκυτάλη στις ευκαιρίες και αφού πρώτα απέτυχε να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, έπειτα από γύρισμα στην «καρδιά» της άμυνας, στο 42’ πλάσαρε σωστά τον Τσεχ αλλά είδε τον Άσλεϊ Κόουλ να διώχνει την τελευταία στιγμή. Το μοναδικό λάθος του Μέσι θα ήταν πολύ πιο… καταστροφική για τους Καταλανούς, αφού από κλέψιμο του Λάμπαρντ, μπαλιά στον Ραμίρες και «σερβίρισμα» αυτού στον Ντρογκμπά, ο Ιβοριανός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Βαλντές για το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Δεδομένα, δεν ήταν παιχνίδι για… επίδειξη των επιθετικών ικανοτήτων της Τσέλσι. Αντιθέτως. Μετά το γκολ στη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θέλησε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το προβάδισμα και σε ανάλογη φάση όπως εκείνη του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του να «χτυπήσουν» και δεύτερη φορά. Έτσι, λοιπόν, η διπλή αμυντική γραμμή που παρέταξαν οι «μπλε» απέναντι στη Μπαρτσελόνα, δυσκόλεψε φοβερά τους φιλοξενούμενους. Η μπάλα πέρασε στην περιοχή των Λονδρέζων στο 56ο λεπτό, όταν από εκπληκτικό συνδυασμό των Μέσι και Σάντσες, ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Τσεχ αλλά πλάσαρε άουτ.

 Η κλεψύδρα που άδειαζε, άγχωνε τους Καταλανούς και ανέβαζε την αδρεναλίνη των οπαδών της Τσέλσι που έβλεπαν την ομάδα τους να αμύνεται μαζικά – ακόμη και με τους έντεκα ποδοσφαιριστές κάποιες στιγμές – πράγμα που ίσως δεν ήταν ό,τι πιο όμορφο στο μάτι, αλλά έφερνε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι Λονδρέζοι. Στο 85ο λεπτό, ο Σάλομον Καλού βρέθηκε απέναντι από τον Βαλντές στην τελευταία ευκαιρία της Τσέλσι να πάρει προβάδισμα… πρόκρισης, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά. Η τελευταία καλή στιγμή για τους «μπλαουγκράνα», χάθηκε στο 87’ όταν ο Πουγιόλ με ανάποδη κεφαλιά υποχρέωσε τον Τσεχ σε μαγική επέμβαση για να διατηρηθεί το 1-0! Δοκάρι ο Πέδρο στις καθυστερήσεις και άστοχο σουτ σε κενή εστία από τον Μπούσκετς στην επαναφορά της μπάλας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Κέιχιλ, Τέρι, Ραμίρες (88’ Μποσίνγκουα), Λάμπαρντ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μεϊρέλες, Μάτα (74’ Καλού), Ντρογκμπά

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Αντριάνο, Φάμπρεγας (78’ Τιάγκο), Τσάβι (86’ Κουένκα), Ινιέστα, Μέσι, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Σάντσες (66’ Πέδρο)

πηγή : sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger