Η χρονιά τελείωσε, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με μύθους…

Η φετινή αποτυχημένη πορεία των κιτρινόμαυρων ήταν φυσικό επακόλουθο της ερασιτεχνικής διαχείρισης καταστάσεων από τη διοίκηση και της συγκάλυψης των προβλημάτων από οπαδούς-δημοσιογράφους. 
Μοιραία, λοιπόν, οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια πλήγωσε το prestige και την ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι τόσο η απώλεια της Ευρώπης, όσο η γενικότερη εικόνα αποσύνθεσης σε ένα σωματείο που ακόμα αναζητά τους υπαίτιους μέσα στον ίδιο του τον εαυτό.
Οι «μύθοι» του καλοκαιριού
Οι φίλαθλοι παραπλανήθηκαν από την κενοδοξία των δημοσιογράφων και την επιλογή τους να ωραιοποιήσουν τα προβλήματα της ομάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κύριοι άξονες της προπαγάνδας ήταν τρεις:
1) Το…καλύτερο roster της 5ετίας
Η ομάδα χτίστηκε με ερασιτεχνικό προγραμματισμό που αποκρύφτηκε εντέχνως με επικοινωνιακά τρικ. Η διοίκηση δεν προέβη σε ουσιώδεις μετεγγραφές και άφησε την ομάδα γυμνή να κυνηγάει ένα θεωρητικό στόχο που δεν είχε ρεαλιστικές πιθανότητες επίτευξης. Το roster αποδυναμώθηκε από την αποχώρηση παικτών όπως οι Χαβίτο-Κόκε-Νάφτι και το κενό δεν αναπληρώθηκε ποτέ, με την ευλογία των δημοσιογράφων που ωραιοποιούσαν τη δυναμικότητα του αγωνιστικού τμήματος.
Οι εισηγήσεις του Τσιώλη (πχ. Μάντζιος) έπεσαν στο κενό, οι προγραμματισμένες αποδεσμεύσεις δεν επετεύχθησαν (πχ. Τόχα) και η προετοιμασία ήταν υπερβολικά χαλαρή ως απόρροια της ευρύτερης έλλειψης επαγγελματισμού στο σωματείο. Η απόκτηση και η προσφορά των «παικτών του Βόλου» απέδειξε την έλλειψη ποιότητας / βάθους στο roster και έσωσε την ομάδα από τη μάχη της σωτηρίας.

2) Ο…καλύτερος Έλληνας προπονητής
Ο Τσιώλης ήταν το «προπαγανδιστικό στοίχημα» της διοίκησης, που αγωνιζόταν να αποδείξει στους φιλάθλους πως είναι καταλληλότερος για τον Άρη από τον….γεροξεκούτη Κούπερ. Η επικοινωνιακή μάχη είχε επιτυχημένη έκβαση και η πλειοψηφία των Αριανών πείστηκε ότι ο “Mr πέντε στα πέντε” είναι ο μάγος που θα μεταμορφώσει τον βάτραχο σε πρίγκιπα.
Φυσικά, ο πρώην προπονητής του Βόλου και του Θρασύβουλου δεν είχε εργαστεί ποτέ σε μεγάλη ομάδα, δεν είχε ευρωπαϊκές παραστάσεις και προσωπικότητα ώστε να αντιμετωπίσει με ωριμότητα τις παλινωδίες της διοίκησης. Είναι, επίσης, εξαιρετικά επιρρεπής στις άσκοπες δηλώσεις διότι τρέφει την αυταρέσκειά του από τη δημοσιότητα που αντλεί απαντώντας σε «ερωτήσεις παγίδες» των κατευθυνόμενων οπαδικών δημοσιογράφων. Αρκούνταν, λοιπόν, στο να καλύπτει τις αδυναμίες της ομάδας, να διαβεβαιώνει για την υποτιθέμενη ανταγωνιστικότητα του roster και να υποστηρίζει ότι θα στηρίξει την καινούρια προσπάθεια στη «νέα γενιά», την οποία δε χρησιμοποίησε καν στις επίσημες αναμετρήσεις. Τελικά, έπεσε θύμα του νοσηρού τρόπου λειτουργίας της ΠΑΕ που ώθησε σε παραίτηση / απόλυση όλους τους προκατόχους του. Ως εκ θαύματος, χρησιμοποιεί πάντα 3 αμυντικά χαφ στην Τρίπολη και έχει κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώνοντας ότι «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»…
3) Η ισχυρή πλειοψηφία της διοίκησης Αθανασιάδη στη Λέσχη
Η νωπή λαϊκή ετυμηγορία έδωσε το δικαίωμα στη διοίκηση της ΠΑΕ να συνεχίσει να αποκρύπτει τα οικονομικά ανοίγματα και να υπόσχεται μη υλοποιήσιμες κινήσεις. Οι φίλαθλοι εξαπατήθηκαν από την πόλωση με το «ψηφοδέλτιο Σκόρδα» και δεν ενημερώθηκαν για τα χρέη της ομάδας, τις εκκρεμείς προσφυγές των πρώην ποδοσφαιριστών και την κακοδιαχείριση. Φυσικά, δεν αναφέρθηκαν πουθενά τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σε χορηγούς της ομάδας για «εικονικά τιμολόγια» και δεν υπογράμμισε κανένας το πρόβλημα βιωσιμότητας.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, το «λεφτά υπάρχουν» οδήγησε σε ένταξη στο ΔΝΤ. Στην περίπτωση του Άρη δεν άργησαν να πέσουν οι μάσκες. Σε έκτακτη συνέλευση της Λέσχης παρουσιάστηκε στο σώμα η τραγική οικονομική κατάσταση και ζητήθηκε πίστωση χρόνου για να έρθουν στην ομάδα κεφάλαια αγνώστου προέλευσης και νομιμότητας. Όπως αναφέρει και η λαϊκή ρήση: «ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Συμπέρασμα
Ό,τι χτίζεται με ψέματα καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος. Δεν είναι, επομένως, τυχαία η κατάληξη του καλοκαιρινού παραμυθιού. Ο κόσμος του Άρη έχει εθιστεί στο ψέμμα από το καλοκαίρι του 2006 και τις παληνωδίες του φιλικού με τη Λιβόρνο. Έκτοτε, πορεύτηκε χωρίς πλάνο και θέρισε αυτό που έσπειρε…Κρίνεται, επομένως, σκόπιμο να αλλάξει ρότα το σωματείο και να προγραμματίσει επιτέλους το μέλλον του με σοβαρότητα και ειλικρίνια προς τον κόσμο.
πηγή : overlap.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger