Επική πρόκριση της Τσέλσι ! (vid)

Ματσάρα στη Βαρκελώνη με 4 γκολ, 2 αναγκαστικές αλλαγές, μία αποβολή, χαμένο πέναλτι, δοκάρια και αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 
Η Τσέλσι ανατρέποντας όλα προγνωστικά πήρε μια επική πρόκριση μέσα στο «Καμπ Νου», αποκλείοντας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και θα δώσει το μεγάλον παρόν στον τελικό της 19ης Μαϊου στο Μόναχο.
Οι Λονδρέζοι με παίκτη λιγότερο από το 37' λόγω της απερισκεψίας του Τζον Τέρι, αν και βρέθηκαν με τη πλάτη στο τοίχο, άντεξαν στο σφυροκόπημα της Μπαρτσελόνα, φεύγοντας με το επικό 2-2 και το εισιτήριο του τελικού στις αποσκευές της.
Με εξαιρετική αμυντική διάταξη και με τη τακτική των αντεπιθέσεων οι «μπλε» του Ντι Ματέο, «χτύπησαν» τις κατάλληλες χρονικές στιγμές με τα γκολ των Ραμίρεζ (45+) και Τόρες (92').
Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους «μπλαουγκράνα» να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 2-0 με τα τέρματα των Μπούσκετς (37') και Ινιέστα (43') και με παίκτη περισσότερο.
Ο συγκλονιστικός ημιτελικός όμως είχε ακόμη πολλές συγκινήσεις και το γκολ του Ραμίρεζ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε στη Τσέλσι το δικαίωμα στο όνειρο και στην απόλυτη ανατροπή. 
Η Μπαρτσελόνα κυριαρχούσε μέσα στο γήπεδο με ποσοστά κατοχής, χαμένες ευκαιρίες, και τη μεγάλη δυνατότητα να «πάρει κεφάλι», όμως ακόμη και ο Μέσι αστοχεί από εκτέλεση πέναλτι.
Στο 48', μετά από ανατροπή του Φάμπρεγκας, την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.
Οι Καταλανοί πίεσαν, όμως η Τσέλσι αν και με παίκτη λιγότερο όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει σκορ πρόκρισης, αλλά και να βάζει και το «κεράσακι» στη τούρτα στο τέλος του παιχνιδιού με ξαφνική αντεπίθεση.
Ο Φερνάντο Τόρες που είχε περάσει λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε λάθος της Μπαρτσελόνα, πέρασε και τον Βαλντέζ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και τη Τσέλσι στον τελικό του Champions League.

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Μασεράνο, Πικέ (26’ Ντάνι Άλβες), Πουγιόλ, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας (74’ Κειτά), Τσάβι, Ινιέστα, Κουένκα (68’ Τέγιο), Μέσι, Σάντσεζ 


Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (12’ Μποσίνγκουα), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μειρέλες, Μάτα (58’ Καλού), Ντρογκμπά (80’ Τόρες) 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger