Η δύναμη της θέλησης (photos+vid)

Ο σοφός λαός μας λέει συχνά την έκφραση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».
Ο άνθρωπος έχει απίστευτα ψυχικά αποθέματα και αν θελήσει πραγματικά έναν στόχο μπορεί να τον πετύχει, έστω κι αν κάποιες φορές δεν έχει τα αντικειμενικά προσόντα γι` αυτό.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο 31χρονος Σπένσερ Γουέστ. Ο Καναδός «έχασε» τα πόδια του σε μικρή ηλικία καθώς έπασχε από γενετική δυσπλασία και συγκεκριμένα αγενεσία του ιερού αστού που δεν επέτρεπε στα κάτω άκρα του να αναπτυχθούν.
Έτσι, οι γονείς του αναγκάστηκαν να τα ακρωτηριάσουν πρώτα μέχρι το γόνατο και στη συνέχεια μέχρι τη λεκάνη. Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε κάτι που φάνταζε αδύνατο.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια του στο 80% της διαδρομής και με τη βοήθεια δύο φίλων του, των Ντέιβιντ Τζόνσον και Άλεξ Μερς, που τον συνόδευσαν στην τρελή του προσπάθεια, ο Γουέστ κατάφερε να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, σε υψόμετρο περίπου 6000 μέτρων!

Μάλιστα, ο Γουέστ προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, όχι μόνο για να αποδείξει σε άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ότι μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι φαντάζονται, αλλά και για να συγκεντρώσει χρήματα για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Free The Children», που έχει ως στόχο να παράσχει πόσιμο νερό σε πληθυσμούς της Κένυας που «χτυπήθηκε» από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών.
«Ξεκίνησα να αναρριχηθώ στο όρος Κιλιμάντζαρο, όχι μόνο για να επαναπροσδιορίσω τι είναι δυνατόν για μένα, αλλά και να εμπνεύσω και τους άλλους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις προκλήσεις τους… Φτάνοντας στην κορυφή ήταν η πιο πνευματική και σωματική πρόκληση που είχα αντιμετωπίσει ποτέ. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται το ηχηρό μήνυμα ότι θα πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό σας και στους άλλους».
Η προσπάθειά του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 500.000 καναδικά δολάρια.
Οι φουσκάλες και οι πόνοι στα χέρια του θα του θυμίζουν για καιρό ακόμη τις θυσίες που χρειάστηκαν για να κατορθώσει το θεωρητικά... ακατόρθωτο. Όμως, έχει πετύχει περίτρανα να αποδείξει το μήνυμα της προσπάθειας του: «Δώστε νέο ορισμό στο αδύνατο».




πηγή : woop.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger