H σκληρή πραγματικότητα !

«Θερμοπληξία» προκαλούν στους παράγοντες του Αρη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος, καθώς το μέγεθος των υποχρεώσεων είναι τέτοιο που δημιουργεί το αίσθημα της απογοήτευσης στα μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον φάκελο που θα κληθεί να συμπληρώσει για την ΕΕΑ προκειμένου να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Χθες έγινε γνωστό πως δόθηκε στην ΠΑΕ παράταση 20 ημερών για την κατάθεση των δικαιολογητικών προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο η συγκέντρωση 500-600 χιλιάδων ευρώ για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις και να εξασφαλιστεί ενημερότητα μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως αδύνατη.
Εκτός αυτού, η νέα διοίκηση θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε διακανονισμούς με παίκτες που έχουν κερδίσει προσφυγές. Θυμίζουμε πως στις ήδη υπάρχουσες προστέθηκε προχθές κι αυτή του Νάτσο Γκαρσία, που ήταν η όγδοη που κατατέθηκε το τελευταίο διάστημα κατά της ΠΑΕ.
Για αυτούς τους διακανονισμούς απαιτούνται προκαταβολές, που επίσης δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Το άνοιγμα της εταιρείας -σύμφωνα με όσα είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Ζαμπέτας- είναι 17,3 εκατομμύρια. Η «τρύπα» που δημιουργήθηκε πέρυσι -σύμφωνα πάντα με όσα παραδέχθηκε ο κ. Ζαμπέτας- είναι 4,4 εκατομμύρια ευρώ!


Πρόβλημα και με το ΣΔΟΕ
Δεν είναι μόνο η έλλειψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, οι προσφυγές παικτών, το πρόβλημα ρευστότητας που κληρονόμησε η νυν διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Αρης, το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα. Το ΣΔΟΕ ερευνά φορολογικές παραβάσεις της εταιρείας για ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ. «Το ύψος της διαφοράς μαζί με τους παρακρατούμενους φόρους εισοδήματος ανέρχεται σε 1.052.000 ευρώ. Τα 740.000 ευρώ αφορούν σε μη απόδοση ΦΠΑ και το υπόλοιπο ποσό σε παρακρατούμενους φόρους από συμβόλαια ποδοσφαιριστών» ανέφερε το διαβιβαστικό έγγραφο που εστάλη από το γραφείο προϊστάμενου της Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Περιφερειακής Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αλέκος Κατσιαούνης παραδέχθηκε χθες πως τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να σκοτώσουν τον Αρη: «Τα προβλήματα συνεχίζονται και η κατάσταση στο οικονομικό είναι δύσκολη. Ο κόσμος έδωσε τη στήριξή του, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του Αρη. Ο κόσμος δεν πρέπει να επαναπαυθεί επειδή έγιναν 2-3 πράγματα. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Το οικονομικό θέμα μπορεί να σκοτώσει τον Αρη. Τα πράγματα είναι οριακά. Πρέπει να πουλήσουμε όλες τις σουίτες και όλα τα VIPs. Ο κόσμος πρέπει να βάλει πλάτη για ακόμη μία φορά».
πηγή : sentragoal.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger