Ψάχνει την πρώτη του νίκη

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θέλει να πάρει σήμερα (21/10, 17:00) ο Άρης, ο οποίος έχει δύσκολη αποστολή στο Ρέθυμνο, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Οι «κίτρινοι» θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος αναμένεται να δώσει λύσεις στο κομμάτι της οργάνωσης, όπου ουσιαστικά μέχρι τώρα υπήρχε μόνον ο Ντράγκαν Πάσαλιτς. Η παρουσία του 25χρονου γκαρντ ενισχύει την πίστη του Βαγγέλη Αλεξανδρή και των παικτών του για μία νίκη η οποία αν έρθει θα σημάνει πολλά για τον Άρη. Γιατί;

1) Το Ρέθυμνο είναι καλή ομάδα με δυνατή έδρα και όλες οι ομάδες αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο για να περάσουν νικηφόρα από εκεί. Αν κερδίσει ο Άρης, θα ξεκινήσει, ουσιαστικά τη χρονιά (γιατί το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν εκτός προγράμματος, ειδικά χωρίς τους τρεις Αμερικανούς) με ένα σημαντικό συν.

2) Ένα διπλό στο Ρέθυμνο θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του Άρη, οι οποίοι σε επίσημο επίπεδο προέρχονται από δύο ήττες, με Κηφισιά και Παναθηναϊκό. Οι νίκες είναι απαραίτητες για να «πάρει πάνω της» η ομάδα.

3) Το πρόγραμμα των «κιτρίνων» μετά από το ματς με το Ρέθυμνο Aegean χαρακτηρίζεται σχετικά βατό (όλα στο παρκέ φαίνονται βέβαια) και αν κερδίσουν σήμερα, μπορούν να ξεκινήσουν ένα σερί νικών που θα τους δώσει ώθηση για το φετινό «μαραθώνιο».

4) Ο κόσμος έδειξε να ξεπερνάει τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και έδωσε ικανοποιητικό «παρών» στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μία νίκη σήμερα θα τον «ζεστάνει» ακόμα παραπάνω και δεν πρέπει να λησμονείται ότι πέρα από τη στήριξη στο αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία του στο Αλεξάνδρειο στους επόμενους αγώνες θα «ζεστάνει» και το ταμείο της ΚΑΕ.

Κριτήριο για ενίσχυση

Το σημερινό ματς με τους Κρητικούς θα είναι και κριτήριο αναφορικά με την ενίσχυση του Άρη με ακόμα έναν παίκτη. Οι «κίτρινοι» αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε γκαρντ - φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ και στο ματς με τους Κρητικούς θα φανεί πού έχουν μεγαλύτερο κενό. Αναφορικά με τον «πλάγιο», η περίπτωση του Τζέρεμι Χαντ είναι στο προσκήνιο, ενώ για τον ψηλό έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση του Στέφαν Νάτζφεϊ και «ζωντανή» μένει η περίπτωση του Γιώργου Τσιάρα. Ακόμα δύο περιπτώσεις που απασχόλησαν ήταν αυτές των Δήμου Ντικούδη και Βλάντιμιρ Μπόισα. Ο πρώτος πάντως δε φαίνεται να είναι «ζεστός» για ενδεχόμενη επιστροφή του στον Άρη.

Με προβλήματα το Ρέθυμνο

Η ομάδα του Στέργιου Κουφού προετοιμάστηκε με προβλήματα. Η συμμετοχή του Τζέι Κόβαν Μπράουν θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ οι συμπατριώτες του, Κάρτερ και Ουάιτ δεν έχουν πείσει ακόμη. Την ίδια ώρα, μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν οι Πέτγουεï, Λάτοβιτς, Ντούβνιακ, οι οποίοι πάντως θα αγωνιστούν κανονικά. Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί είναι αξιόμαχη ομάδα, με ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού (το βάρος στην επίθεση και αρκετά ζον-πρες στην άμυνα) και θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από τη Ρόδο, όταν έχασαν από τον Κολοσσό στη δεύτερη παράταση αν και προηγήθηκαν και με 8 πόντους στην τέταρτη περίοδο.
basketplus.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger