Γκολάρα Ρεκόμπα από κόρνερ ! (vid)

Το ποδόσφαιρο είναι όπως το σεξ και το ποδήλατο. Δεν το ξεχνάς, ακόμα και αν σε αυτό σε… ξεχνάει για ένα διάστημα. 
Ο Αλβαρο Ρεκόμπα «πατάει» αισίως στα 36 του, μπορεί να μην έκανε την καριέρα που «έδειχνε» το τεράστιο ταλέντο του, αλλά μιλάει (χωρίς εισαγωγικά) στην μπάλα όσο λίγοι.

Ο «Κινέζος», τον οποίο απολαύσαμε και στην Ελλάδα (έστω και με… σταγονόμετρο) με το πέρασμά του από τον Πανιώνιο, πέτυχε ένα «ολυμπιακό γκολ», ήτοι από απευθείας κόρνερ, στη νίκη της Νασιονάλ επί της Λίβερπουλ (3-1) στο ουρουγουανικό πρωτάθλημα.
Ο Ρεκόμπα παραδέχθηκε ότι δεν το επεδίωξε, αλλά φέτος έχει ήδη πετύχει παρόμοιο γκολ, ενώ το είχε κάνει και στο τελευταίο του ματς με την φανέλα της Ιντερ. 
Είναι τόσο καλές οι εμφανίσεις του Αλβαρο τους τελευταίους μήνες που «υποχρέωσαν» πολλούς φιλάθλους να ζητήσουν ακόμα και την επιστροφή του στην εθνική ομάδα!
«Με κάνει να νιώθω περήφανος ότι στα 36 μου, ο κόσμος θέλει αν γυρίσω στην εθνική ομάδα, αλλά δεν λέω ότι αυτή είναι η επιθυμία μου» τονίζει σχετικά ο Ρεκόμπα, ο οποίος πάντως θα ήθελε να φορέσει και πάλι την φανέλα της «Σελέστε», αφού δεν αποχώρησε με τον καλύτερο τρόπο από την εθνική ομάδα. 
Ηταν το καλοκαίρι του 2007 και μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα από την Βραζιλία στα πέναλτι, ο Ρεκόμπα είπε «εθνική τέλος», κουρασμένος από την σκληρή κριτική που δέχθηκε αυτός και αρκετοί συμπαίκτες του.
Για την ιστορία, στις ισπανόφωνες χώρες το γκολ από κόρνερ έχει βαφτιστεί ως «ολυμπιακό γκολ» ή «γκολ ολυμπιακών διαστάσεων», γιατί το πρώτο καταγεγραμμένο με τέτοιο τρόπο επιτεύχθηκε από τον Αργεντινό Σεσάρεο Οντσάρι, εις βάρος (κατά σύμπτωση) της Ουρουγουάης, η οποία λίγο καιρό πριν είχε κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ηταν 2 Οκτωβρίου του μακρινού 1924 και έμεινε στην ιστορία ως «το γκολ κόντρα στους Ολυμπιακούς» ή «ολυμπιακό γκολ», όπως είναι γνωστό πλέον.


sentragoal.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger