''Φωτιά'' στο Champions League

Καταποντίστηκαν όλες οι μεγάλες ομάδες και τα φαβορί στα ματς της Τετάρτης για το Champions League. 
Η Ρεάλ ηττήθηκε 2-1 από την Ντόρτμουντ, η Μαντσεστερ Σίτι 3-1 από τον Αγιαξ, η Αρσεναλ έχασε στο Λονδίνο 0-2 από τη Σάλκε και η Μίλαν 1-0 από τη Μάλαγα.
Διπλό η Σάλκε στο Λονδίνο
Η Αρσεναλ είχε τις ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στη θέση του οδηγού με μοιραίο παίκτη τον Ποντόλσκι. Το ματς ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα μέχρι το 76ο λεπτό όταν ο Χούντελαρ βρέθηκε σε θέση βολής και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τη Σάλκε. Η Αρσεναλ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 86ο λεπτό βρέθηκε για δεύτερη φορά στο καναβάτσο. Ο Αφελάι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της δικής του απόδοσης και σκόραρε για το τελικό 0-2 υπέρ των Γερμανών.

Το "3 στα 3" η Μάλαγα
Το απόλυτο στον τρίτο όμιλο έκανε η Μάλαγα, η οποία επικράτησε με σκορ 1-0 της Μίλαν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χοακίν με γκολ στο 64’, ενώ λίγο έλειψε να γίνει ο… μοιραίος για την ομάδα του, με το χαμένο πέναλτι ακριβώς με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών του πρώτου ημιχρόνου.

Αγιαξ από τα... παλιά
Μεγάλη ανατροπή έκανε ο Αγιαξ ο οποίος επιβλήθηκε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στην Ολλανδία και μπήξε δυνατά στη μάχη της πρόκρισης. Ο Σαμίρ Νασρί στο 22’ με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Πολίτες,  ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Αγιαξ με ωραίο σουτ του Ντε Γιόνγκ ισοφάρισε σε 1-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά και έτσι κατάφερε να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη με 3-1. Ο Μοϊστάντερ στο 57’ με κεφαλιά έκανε το 2-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Έρικσεν στο 68’ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Βασίλισσα ήταν η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 την Ρεάλ και πέρασε στην κορυφή του ομίλου. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ στο 36' για την Ντόρτμουντ με κοντινό πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Σεμπάστιαν Κελ, αλλά μόλις δύο λεπτά διατήρησαν το προβάδισμα οι Γερμανοί. Από φανταστική μακρινή μπαλιά του Μεσούτ Εζίλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από αριστερά, ο Βάιντενφελερ άφησε το τέρμα του και το πλήρωσε, καθώς ο Πορτογάλος άσος πλάσαρε κίνηση με το εξωτερικό, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γερμανό πορτιέρο και ισοφάρισε σε 1-1 με το 5ο γκολ του στην διοργάνωση. Στο 64' η Ντόρτμουντ πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα, με τον Μάρσελ Σμέλτσερ να σκοράρει στο 64' με αριστερό σουτ στην κίνηση...

Καθάρισε εύκολα η Παρί
Στη 2η θέση του 1ου ομίλου διατηρήθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν που πέρασε εύκολο βράδυ στην Κροατία, επικρατώντας 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πέρασε νικηφόρα 2-0 από το "Μάξιμιρ" με γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 33’ και του Μενέζ στο 43ο λεπτό.

Το απόλυτο η Πόρτο
Για δεύτερη προβάδισμα πήραν οι Δράκοι στο 36' με τον Κολομβιανό, Τζάκσον Μαρτίνες, να κάνει το 2-1 με κοντινό αριστερό πλασέ, αφού ξεπέρασε τον Χατσερίντι, έπειτα από την μπαλιά του Χάμες Ροντρίγκες. Στο 72' η Ντινάμο ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ιντέγε Μπράουν να εκτελεί τον Ιλτον με δυνατό σουτ στην κίνηση. Ο Τζάκσον Μαρτίνες σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 78' και έδωσε για 3η φορά προβάδισμα στην Πόρτο με πλασέ σε κενό τέρμα από ασίστ του Λούτσο Γκονσάλες.

Τα αποτελέσμα της 3ης αγωνιστικης στους αγώνες της Τετάρτης (24/10)

1ος όμιλος
Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 3-2
(15' Βαρέλα, 35', 78' Μαρτίνεζ - 21' Γκούσεφ, 72' Ιντέγε)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(32' Ιμπραΐμοβιτς, 43' Μενέζ)

2ος όμιλος
Μονπελιέ-Ολυμπιακός 1-2
(49' Σαρμπονιέ - 72' Τοροσίδης, 90+1' Μήτρογλου)
Αρσεναλ-Σάλκε 0-2
(76' Χούντελααρ, 86' Αφελάι)

3ος όμιλος
Ζενίτ-Αντερλεχτ 1-0
(72’ πεν. Κερζακόφ)
Μάλαγα-Μίλαν 1-0
(65' Χοακίν)

4ος όμιλος
Αγιαξ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(45' Ντε Γιονγκ, Μοϊσάντερ, 68' Έριξεν - 22' Νασρί)
Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(35' Λεβαντόφσκι, 64' Σμέλτζερ - 38' Ρονάλντο)
sport.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger