Η «πρώτη» στο Αλεξάνδρειο

Στην ανεπίσημη, όπως χαρακτηρίστηκε από την ΚΑΕ Άρης, συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο παρόντες ήταν οι Σωτήρης Καραποστόλου, Αντώνης Ασημακόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Σπύρος Μούρτος, που ανήκουν στην ομάδα.

Ηταν επίσης ο Αμερικανός, Κλιφ Κόλιμον, ο οποίος έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στο ρόστερ, εφόσον δώσει η FIBA το ελεύθερο για την υλοποίηση μεταγραφών, όπως και για να δοκιμαστούν οι Ευθύμης Τσακαλέρης (23 ετών, 2.07, αγωνίστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ), Νεκτάριος Μάρουσιτς (22, 1.92μ.), Σάββας Μανούσος (27 ετών, σέντερ, πέρυσι έπαιζε στην Τσεχία με την Οστράβα).

Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Γιάννης Δεμερτζής, ο οποίος στη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Κύπρο με τον Κεραυνό Στροβόλου. Δεν προπονήθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος νωρίτερα το απόγευμα δεσμεύτηκε με διετούς διάρκειας συμβόλαιο.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκινάω άλλη μία σεζόν στον Άρη. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά το καλοκαίρι, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν την ομάδα, έτσι ώστε να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Σήμερα ξεκινάμε ανεπίσημα, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Με κάποιους παίκτες έχουμε συμφωνήσει, ενώ έχουμε μαζί μας παιδιά που ζήτησαν να δοκιμαστούν και να μας δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν. Αυτοί θα είναι μέχρι και τη Δευτέρα στο γήπεδο μαζί μας, μέρα που θα αρχίσουν και επίσημα οι προπονήσεις», δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Πρόσθεσε ο τεχνικός των «κίτρινων» εστιάζοντας στο απαγορευτικό για μεταγραφές που υφίσταται από την FIBA: «Το ξέρουμε από την αρχή. Με τη συγκατάθεση του προέδρου έχουμε και δεύτερο πλάνο σε περίπτωση που αύριο ή το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν αρθεί η απαγόρευση. Αν δεν μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους ξένους που έχουμε κλείσει με προφορικές συμφωνίες, η σκέψη μας είναι πως θα κάνουμε μία ομάδα όχι τόσο δυνατή, η οποία θα έχει στόχο την παραμονή στο πρωτάθλημα. 
Αν δεν μπορέσουμε να αποκτήσουμε Αμερικανούς παίκτες από έξω, θα είναι δύσκολο να κάνουμε ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Οι Αμερικανοί που αγωνίστηκαν πέρυσι στην Ελλάδα έχουν σχεδόν απομακρυνθεί, ενώ όσοι λίγοι έχουν απομείνει είναι πολύ ακριβοί για μας».

Κατέληξε, αναφέροντας: «Αν μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές, θέλουμε άλλους δύο παίκτες, έναν ψηλό και έναν περιφερειακό. Από την αρχή της περιόδου είχαμε να διαχειριστούμε ένα μπάτζετ γύρω στα 350.000 ευρώ. Αν δεν υπήρχαν τα χρέη θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ομάδα κοντά στο 1 εκατομμύριο. Στην ουσία ο Άρης πληρώνει τρεις ομάδες για να έχει μία. 
Τα λεφτά που περισσεύουν πηγαίνουν για την αποπληρωμή των χρεών και μόνο. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η απαγόρευση, στην ίδια λογική θα πηγαίναμε. Το μόνο που θα άλλαζε ήταν να κρατούσαμε κάποιον έμπειρο παίκτη από πέρυσι. Πιστεύω ότι οι επιλογές που κάναμε είναι σωστές, χρειάζεται υπομονή και χρόνος προσαρμογής. Φιλοσοφία μας είναι, επίσης, τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του Άρη να κάνουν καριέρα. Φέτος θα πάρουν ευκαιρίες οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ.»
woop.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger