Κατσαβάκης : «Πάνω απ’ όλα η ομάδα»

Ο Μάκης Κατσαβάκης αναλύσει στη «SportDay» τη φιλοσοφία του και μιλάει για το πώς οραματίζεται τον νέο Άρη. 

Κύριε Κατσαβάκη, ποια είναι τα τελικά συμπεράσματα από την προετοιμασία στην Ιταλία;

«
Ηταν μια περίεργη προετοιμασία υπό την έννοια ότι δεν ήταν προγραμματισμένη όπως συνήθως, δηλαδή να έχει χρονική διάρκεια 7-8 εβδομάδων. Ξεκινήσαμε πολύ αργά και έπρεπε μέσα από τα οικογενειακά διπλά, τα οποία σε αυτή τη φάση είναι άκρως επικίνδυνα για τραυματισμούς, να γνωρίσω τα παιδιά που ήταν και στο δυναμικό των τμημάτων υποδομής. 
Ηρθαν κάποιοι να δοκιμαστούν, για τους οποίους κανένας δεν έχει πλήρη εικόνα. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα παιδιά μέσα από δυνατά φιλικά παιχνίδια. Κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν σωματικά και ψυχικά. Εξήγαγα κάποια συμπεράσματα για ορισμένους, που ενδεχομένως να έχουν απόκλιση λάθους 10-15%. Γι' αυτό δεν θα πάρουμε εύκολα αποφάσεις και για το θετικό και για το αρνητικό».

Σας φοβίζει ότι το οικονομικό μπορεί να επηρεάσει την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν;


«
Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Το συζητάω με τα παιδιά, αλλά η διοίκηση είναι ειλικρινής απέναντί τους. Η επιβράβευση και η δικαιοσύνη για όσους άντεξαν και έμειναν, έρχεται σιγά σιγά. Υπάρχει μια τιμιότητα. Τα λεφτά που θα έρθουν, θα τα πάρετε εσείς και θα πληρωθούν και οι υπάλληλοι, δεν θα σπαταληθούν δεξιά και αριστερά. Το προτιμάω από το να μου φέρουν μια μεταγραφή αεροδρομίου και μετά από έναν μήνα στα αποδυτήρια να βαριέται να… ξυθεί. Οποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Αρη, έχει πρόβλημα με εμένα».

Από τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις είστε ευχαριστημένος;


«
Ικανοποιημένος θα έλεγα. Ο Παντίδος πατάει καλά, έχει αντοχή. Ο Γκέσιος, αν και έχει δύο ταλαιπωρημένα πόδια, δείχνει καλά στοιχεία. Πιστεύω πως αν αποκτήσουμε τον Σικαλιά, θα είμαστε ακόμα καλύτερα, γιατί τον γνωρίζω καλά και είναι ένας έτοιμος παίκτης. Ο Ασλανίδης πιστεύω είναι ένα καλό πασπαρτού. Εξαιρετικός χαρακτήρας, οι πληροφορίες που είχαμε συλλέξει είναι απόλυτα σωστές. 
Ο Πουλίδο είναι ένα θετικότατο παιδί. Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη με τον τραυματισμό του. Αν τον ξεπεράσει, θα τον βάλουμε έστω και για λίγο στα φιλικά. 
Ο Ηρακλής ήρθε με τρεις γεμάτες σεζόν, για την ακρίβεια είχε 37 αγώνες πέρυσι στη Football League. 
Η αμυντική του συμπεριφορά έγκειται ακόμα στο ένστικτο. Εχει λογική με την μπάλα, πότε θα κόψει, πότε θα την υποδεχτεί. Επίσης είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Πιστεύω πως -με βάση τα δεδομένα του Αρη- είναι μια καλή περίπτωση».
sday.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger