Ουμπίντες: Ο «μικρός» μάγος του Άρη

Είναι αλήθεια ότι ήταν από τους παίκτες που είχε «σημαδέψει» ο Άρης, όταν πια φαινόταν δεδομένος ο «αφανισμός» του Ολυμπιακού Βόλου. Κατά πόσο τον επέλεξε για ηγέτη, απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να δώσει μόνο ο τότε προπονητής των «κίτρινων», Σάκης Τσιώλης. Το βέβαιο είναι πάντως ότι ο Χαβιέ Ουμπίντες εξελίχθηκε σε ηγέτη του Άρη.


Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός, παρά την (τρομακτικά) καλή εμφάνισή του απέναντι στον Πανιώνιο, δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Παρότι κατάφερε να ξεπεράσει στην ψηφοφορία τον Κέβιν Μιραλάς, έμεινε πίσω από τον Κοστίν Λαζάρ..
Βέβαια, όσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι, ουδόλως ασχολήθηκε ο ίδιος. Γιατί; Δεν τον απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα. Οι προσωπικές διακρίσεις ασφαλώς και στοιχειοθετούν ένα είδος ανταμοιβής, ο «Ούμπι» ξέρει όμως ότι η άποψη που έχουν σχηματίσει γι' αυτόν οι οπαδοί του Άρη, αποτελεί τη σπουδαιότερη επιβράβευση. Διότι, από άγνωστος μεταξύ αγνώστων, έχει καταφέρει να μπει για τα καλά στις καρδιές του.
Γενικά όμως, πρόκειται για έναν ήρεμο, απλό χαρακτήρα που αποφεύγει την δημοσιότητα. Της οικογενείας, που λένε. Συνηθίζει να δένεται με τον τόπο στον οποίον διαμένει. Γι' αυτό ενδεχομένως, τα παιδιά του έχουν (σχεδόν) μάθει ελληνικά. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ίδιο, καθώς μπορείς άνετα να συνεννοηθείς μαζί του. Δικαιολογίες του τύπου «είναι δύσκολη η γραμματική σας» ή «δεν. πάει η γλώσσα μου», δεν υπάρχουν γι' αυτόν. Ξέρει και πιστεύει ότι τα πάντα είναι θέμα εξάσκησης.
Όπως πιστεύει επίσης ότι η ζωή είναι μια συνεχής δοκιμασία. Αυτή τη φιλοσοφία προσπαθεί να περάσει στον 9χρονο γιο του Φακούντο, αλλά και στη 5χρονη κόρη του Ντάνα. Οπου κι αν πάει, κουβαλάει πάντα μαζί του τα δύο παιδιά του, όπως εξάλλου και τη σύζυγό του, Ζοάνα. Η Ζοάνα και η Ντάνα είναι ζωγραφισμένες (τατουάζ ασφαλώς) ακριβώς στη πλάτη του και τα πρόσωπά τους περιβάλλονται από μια μεγάλη καρδιά. Το τατουάζ που απεικονίζει τον γιο του είναι στο αριστερό στήθος μαζί με ένα περιστέρι, γιατί στο δεξί (αυτό της καρδιάς του) είναι αφιερωμένο στην μητέρα του. Εχει μια «τρέλα» με τα τατουάζ, το καθένα όμως σημαίνει κάτι.
Επειδή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη μέσα του η έννοια της οικογένειας, προσπαθεί να την αναπτύξει και στο εργασιακό περιβάλλον του. Τη περίοδο όπου ήταν στον Βόλο, συνήθιζε να πηγαίνει μαζί με τον Νοέ Ακόστα αλλά και τους υπόλοιπους λατίνους στα «ξακουστά» τσιπουράδικα. Βέβαια, του αρέσει το μπάρμπεκιου, δίχως να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι είναι καλός «ψητάς». Είναι πάντως καλός δάσκαλος, αφού προσπαθεί να μάθει στον γιο του τα μυστικά της μπάλας.
Η. ιστορία της έλευσής του στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστή. Προτάθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Τάκης Γιαννόπουλος τον παρακολούθησε σε dvd αγωνιζόμενο στους All Boys, στη συνέχεια μετέβη στην Αργεντινή όπου κι έκλεισε η μεταγραφή.
Τα υπόλοιπα - αυτά που έκανε δηλαδή στο γήπεδο - είναι ακόμη πιο γνωστά. Στον Άρη έχει συμβόλαιο και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία για την παραμονή του.
Πρόκειται εξάλλου για τον κινητήριο μοχλό της ομάδας, τον παίκτη που φροντίζει να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του original play maker και ο Ουμπίντες είναι ένας από δαύτους.
πηγή : sport.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger