Οι «Δυνάστες» της κοινωνίας μας...

Για άλλη μια φορά γίναμε «περίγελος» στα μάτια των ξένων, με τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ.
Κάνοντας μια βόλτα στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αθλητικά site, ανάμεσα στις ειδήσεις που περιβάλλονται γύρω από το ποδόσφαιρο, δεσπόζουν και οι εικόνες ντροπής των χθεσινών επεισοδίων.
Όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για ποδόσφαιρο, εμείς εδώ στην Ελλάδα μιλάμε για βόμβες μολότοφ, για ανακοινώσεις της αστυνομίας, συλλήψεις χούλιγκαν και «πολεμικό» ρεπορτάζ.
Οι δύο «Δυνάστες» του ελληνικού αθλητισμού, αυτοί που έχουν καταστρέψει στη μικρή Ελλαδίτσα τον αθλητισμό, απλά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη τους με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο.
Ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας είναι το ποδόσφαιρο και οι καταστροφείς «ξαναχτύπησαν»...
Ήταν θέμα χρόνου άλλωστε...
Τίποτα και κανένα γεγονός που εμπεριέχει βία δε μας εκπλήττει πλέον.
Άνετα μπορεί να «συνδέσει» κάποιος το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη πολιτική στη χώρα μας και τη γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί στο χώρο, όσων ασκούν τα νήματα του αθλήματος.
Από τη μία έχουμε τον δικομματισμό των κυβερνούντων με τις δύο μεγάλες οικογένειες που «σκότωσαν» τα όνειρα των Ελλήνωνπολιτών με τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τη κλεψιά και τη λαμογιά.
Από την άλλη έχουμε αυτούς τους δύο -και καλά- μεγάλους συλλόγους που μέσα από οργανωμένες και συντονισμένες κινήσεις-προσπάθειες «σκότωσαν» κάθε τί αγνό και όμορφο μπορεί να συναντήσει κανείς όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα
αθλήματα.
Πάρτε παράδειγμα το μπάσκετ, που κάποτε ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα το άθλημα.
Όταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «αποφάσισαν» να ασχοληθούν και να δαπανήσουν χρήματα, εξολοθρέφτηκε παράλληλα και κάθε ιδεώδες στο άθλημα που με κόπο κάποια ιερά τέρατα μόχθησαν για να το φέρουν στη κορυφή της Ευρώπης.
Πράσινοι και μπλέ στη πολιτική, κόκκινοι και πράσινοι στον αθλητισμό...
Αυτοί είναι οι «Δυνάστες» στη χώρα μας, που όσο θα υπάρχουν δε πρόκειται ΠΟΤΕ να σηκώσουμε κεφάλι...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger