Δαβίδ και Γολιάθ

Το ΑΠΟΕΛ έχει ραντεβού με την ιστορία υποδεχόμενο την Ρεάλ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, ενώ η Τσέλσι αντιμετωπίζει στην Λισαβόνα την Μπενφίκα
Τα προημιτελικά του Champions League ξεκινούν το βράδυ της Τρίτης με το κυπριακό, αλλά και ελληνικό ενδιαφέρον να κεντρίζει η ιστορική "μάχη" του ΑΠΟΕΛ με την Ρεάλ, ενώ η Μπενφίκα υποδέχεται την Τσέλσι.
Το ματς στην Κύπρο θυμίζει... "Δαβίδ και Γολιάθ" και αυτή είναι από τις λίγες φορές που αυτή η παρομοίωση δεν είναι υπερβολική.

Αυτό στην Λισαβόνα από την άλλη είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο, καθώς η Μπενφίκα εκτός από ιστορία έχει ίσως και καλύτερη ομάδα αυτήν την περίοδο από την Τσέλσι, η οποία έχει απλά πιο ακριβούς παίκτες.
ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ (21:45)
Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε 3 προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους για 2η φορά στην ιστορία του, ενώ φυσικά για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα έφτασε στους "16" και εν συνεχεία βέβαια στους "8".
Από την άλλη η Ρεάλ είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στα προημιτελικά 29 φορές και φυσικά είναι η πιο πετυχημένη της διοργάνωσης με 9 τρόπαια (2η η Μίλαν με 7).
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στα προημιτελικά έχει μόνο επιτυχίες με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ, ενώ αγωνιστικά θα στερηθεί τον τιμωρημένο, Τσάμπι Αλόνσο, αλλά και τους Άνχελ ντι Μαρία, Λασανά Ντιαρά, Χοσέ Καγεχόν και Ρικάρντο Καρβάλιο.
Από την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο, Γκουστάβο Μαντούκα, ενώ βέβαια στην συνέντευξη τύπου τόνισε πως η ομάδα πρέπει απλά να κάνει την τέλεια εμφάνιση κόντρα στην "βασίλισσα".
Η λογική λέει πως ο Σέρβος θα επιλέξει τρεις αμυντικούς μέσους, τους Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο και Έλντερ Σόουζα, αλλά ίσως ο τελευταίος να μείνει εκτός, έτσι ώστε στην ενδεκάδα να μπουν αμφότεροι οι Τρίτσκοβσκι και Εστέμπαν Σολάρι.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Τρίτσκοβσκι, Εστέμπαν Σολάρι, Αΐλτον.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Γκρανέρο, Κακά, Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
Μπενφίκα - Τσέλσι (21:45)
Μπενφίκα και Τσέλσι θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ γενικότερα έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις ως σύλλογοι τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, οι "αετοί" έχουν βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους πουλώντας στους Λονδρέζους τους Ραμίρες και Νταβίντ Λουΐζ, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι στην ενδεκάδα των "μπλε".
Οι Άγγλοι πάντως φέτος δεν τα πάνε καλά κόντρα σε Πορτογάλους, καθώς η Σπόρτινγκ απέκλεισε από το Europa League  την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπενφίκα έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Champions League.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ζόρζε Ζεζούς, κάνει πλάνα χωρίς τους Εσεκιέλ Γκαράι και Γιανίκ Ντζαλό, ενώ ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ιβάνοβιτς και αν αυτός δεν τα καταφέρει, θα ξεκινήσει ο Μποζίνγκουα.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Γκαϊτάν, Μπρούνο Σέζαρ, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Στάριντζ, Μάτα, Ντρογκμπά.
πηγή sport24.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger