Έντεκα ευρωπαϊκά κοντράρονται στο «Σαν Σίρο»

Αναμφισβήτητα το ζευγάρι που ξεχωρίζει από τα προημιτελικά του Champions League είναι αυτό ανάμεσα στην Μίλαν και την Μπαρτσελόνα. Εκεί όπου τα επτά ευρωπαϊκά τρόπαια των «ροσονέρι» κοντράρονται με τα τέσσερα των Καταλανών σε μια μάχη δίχως… προηγούμενο (21:45). 

Από την μία λοιπόν η παρέα του πρώην «μπλαουγκράνα», Ζλάνταν Ιμπραίβοβιτς υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» την Πρωταθλήτρια ΕυρώπηςΜπαρτσελόνα, σε ένα ζευγάρι που μαγνητίζει τα βλέμματα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο «τιτάνες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φέτος, αφού Μίλαν και Μπαρτσελόνα έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς από την φάση των ομίλων.
Τότε που η Μπαρτσελόνα επικρατούσε με 3-2 μέσα στο Μιλάνο της αρμάδας του ΜασιμιλιάνοΑλέγκρι, ενώ στο παιχνίδι που είχε ανοίξει την αυλαία της φάσης των ομίλων, οι Ιταλοί είχαν κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε (2-2), χάρη σε τέρμα του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος θα απουσιάσει και από τις δύο αναμετρήσεις λόγω τιμωρίας. 
Τα προβλήματα για τον τεχνικό της ΜίλανΜασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι πολλά, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες, τραυματίες Αλεσάντρε ΠάτοΙγκνάσιο Αμπάτε και Αντόνιο Κασάνο, ενώ τιμωρημένος είναι και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ. Στο όριο των καρτών για τους «ροσονέρι» είναι ο Αντόνιο Νοσερίνο, ο οποίος εφόσον δει την κίτρινη κάρτα τότε θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό του «Καμπ Νου».
Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, πλην τους μακροχρόνια τραυματίες, Νταβίντ Βίγια, Αντριάνο Κορέια και Ερίκ Αμπιντάλ, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μετά από αρκετό καιρό ο Ιμραΐμ Αφελάι. Στο όριο καρτών για την «Μπάρτσα» είναι ο Κάρλες Πουγιόλ.
Στην προηγούμενη φάση, η Μίλαν άφησε εκτός διοργάνωσης της Άρσεναλ με συνολικό σκορ 4-3, ενώ ηΜπαρτσελόνα με το ευρύ 10-2 απέκλεισε την Λεβερκούζεν. Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Σαν Σίρο» θα είναι ο ΣουηδόςΓιόνας Έρικσον, ενώ ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα συγκρουστεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τον αντίστοιχο του Μπενφίκα – Τσέλσι (0-1). 
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μαρσέιγ των πολλών προβλημάτων και της κάκιστης πορείας στοΣαμπιονά υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» την εντυπωσιακή φέτος, Μπάγερν Μονάχου (21:45).
Από την μία λοιπόν, η ομάδα που φέτος έχει φτάσει ως τους «8» του Champions league με προκρίσεις στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων, τόσο στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (3-2 την Ντόρτμουντ στην Γερμανία), όσο και στους «16» (νίκη με 1-0 στην Γαλλία στο 90’, ήττα με 2-1 στην Ιταλία στο 91’), φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου, η οποία με εξαίρεση την ήττα στην Ελβετία από τηνΒασιλεία με 1-0, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της φέτος έχει εντυπωσιάσει, έχοντας μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.
Τα προβλήματα για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στο στρατόπεδο των Μασσαλών είναι αρκετά, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημέρων, Στιβ Μανταντά και Σουλεΐμάν Ντιαβαρά ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ρεμί. Στο όριο καρτών για την Μαρσέιγ είναι οι Αλού ΝτιαράΖερεμί ΜορέλΜόργκαν Αμαλφιτανό και Αντρέ Αγιού και σε περίπτωση που αντικρίσουν από μια κίτρινη κάρτα τότε θα απουσιάσουν από τον επαναληπτικό της «Αλιάνζ Αρίνα».
Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός των «Βαυαρών», Γιουπ Χάνκες δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει, πλην του τραυματία, Ντανιέλ Βαν Μπούιτεν, αφού στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και οΜπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η επιστροφή του Φρανκ Ριμπερί στο πρώην «σπίτι» του. Στο όριο καρτών για την Μπάγερν Μονάχου είναι οι Ζερόμ ΜπόατενγκΤόμας Μίλερ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.
Στην προηγούμενη φάση η Μαρσέιγ άφησε εκτός συνέχειας της Ίντερ με συνολικό σκορ 2-2 (εκτός έδρας γκολ), ενώ η Μπάγερν Μονάχου με το εντυπωσιακό 7-0 του επαναληπτικού με την Βασιλεία, απέκλεισε τους Ελβετούς με συνολικό σκορ 7-1. Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Βελοντρόμ» θα είναι οΙσπανός, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον αντίστοιχο του ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ Μαδρίτης (0-3).
πηγή : sportaction.gr


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger