«Όσο ζω θα πηγαίνω στου Χαριλάου»

"Είσαι σταρ όταν ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος είσαι ακούγοντας μόνο το μικρό σου όνομα» είχε πει ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ. 
Ο Αλέκος Αλεξιάδης δεν υπήρξε ποτέ σταρ, με την σημερινή έννοια της λέξης, όμως, είναι ο «Αλεκάρας» ή ο «Αλέκος» του Αρη, αλλά και σημείο αναφοράς των οπαδών της ομάδας του, ακόμα και αυτών που δεν τον είδαν να αγωνίζεται.
Οχι άδικα… Μετράει 301 συμμετοχές με τη φανέλα του Αρη, έχοντας σκοράρει 127 γκολ. Μια ζωή στου Χαριλάου, φορώντας την κίτρινη φανέλα, από τα 16 του χρόνια (το 1961) που ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής μέχρι το 1975 όταν και πήγε στον Παναιτωλικό. Με τη φανέλα του οποίου πάντως αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον αγαπημένο του Αρη. Παίκτης που διακρίθηκε για το πάθος του και τον δυναμισμό του. Η κοινωνία Μελών Αρη θα βραβεύσει στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία των «κίτρινων».
Ο Αλέκος Αλεξιάδης, μια μέρα πριν από την πολύ σημαντική στιγμή της ζωής του-όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει- υποδέχθηκε το «Goal» στη γειτονιά που μεγάλωσε, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Σε κάποια στιγμή δακρύζει, μιλώντας για τον αγαπημένο του Αρη. «Συγγνώμη, αλλά ακόμα και 37 χρόνια μετά ανατριχιάζω… Ο Αρης είναι η ζωή μου και μέχρι να πεθάνω δεν θα σταματήσω να πηγαίνω στο γήπεδο. Είναι τεράστια τιμή για μένα το γεγονός ότι θα βραβευθώ στου Χαριλάου. Ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει και ακόμα και σήμερα με σταματάνε στο δρόμο και μου σφίγγουν το χέρι. Τότε το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, δεν παίρναμε πολλά χρήματα, αλλά αυτό το συναίσθημα δεν το αλλάζω με όλο το χρυσάφι του κόσμου».
Ποια στιγμή σάς έχει μείνει περισσότερο από την καριέρα σας στον Αρη;
«Το παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Τσέλσι στο Καυτανζόγλειο και ο τελικός του Κυπέλλου του 1970. Σκόραρα δυο φορές στον τελικό και ο διαιτητής Μίχας ακύρωσε και τα δυο γκολ. Είχαμε πει όμως στα αποδυτήρια ότι θα πάρουμε το κύπελλο ό,τι και να γίνει και το πετύχαμε. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχασα από τον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι ακόμα και ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είχε σκιστεί η φανέλα μου και είχε γεμίσει αίματα, αλλά συνέχισα να αγωνίζομαι».
Οι συμβουλές του Βικελίδη και ο Καμπάνης
Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχετε συνεργαστεί στην καριέρα σας;
«Χωρίς αμφιβολία ο Κλεάνθης Βικελίδης. Μια τεράστια προσωπικότητα, ένας εκπληκτικός επαγγελματίας και άνθρωπος. Με φώναζε κοντά του όταν κάναμε προπόνηση και μου έλεγε. Αλέκο, την μπάλα πρέπει να τη χτυπάς με το κέντρο του κεφαλιού, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, για να πηγαίνει εκεί που θέλεις. Και με χτυπούσε με την παλάμη του στο μέτωπο. Τότε, βέβαια, δεν υπήρχαν τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουν τώρα οι ομάδες. Για να μας αναλύσει την τακτική έφερνε κασόνια μέσα στο γήπεδο. Τεράστια ήταν η συμβουλή και του Καμπάνη. Ηταν με διαφορά ο κορυφαίος παράγοντας που πέρασε από τον σύλλογο. Ηξερε πώς να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας του. Ημουν το αγαπημένο «παιδί» του, μου είχε μεγάλη αδυναμία. Εχω ζήσει στον Αρη απίστευτες στιγμές και δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσω για την επιλογή μου. Οταν πηγαίνω στο γήπεδο και ακούγεται από τα μεγάφωνα το όνομά μου, τότε όλοι σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν. Ακόμα και σήμερα αν γεννιόμουν, πάλι στον Αρη θα έπαιζα και χωρίς χρήματα».
«Τα εγγόνια μου θα παίξουν στον Αρη»
Eχετε δυο εγγόνια, τον Ξάνθο και τον Αλέκο. Ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Εχουν πάρει τα γονίδια;
«Ο μεγάλος, ο Ξάνθος, είναι ήδη στα τμήματα υποδομής του Αρη. Μερικές φορές, όταν δεν βάζει τα πόδια του δυνατά στις φάσεις, του λέω να μη φοβάται. Να ξέρει ότι φοράει τη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα και ότι λειτουργεί σαν πανοπλία που τον προστατεύει. Ετσι πρέπει να σκέφτεται ο παίκτης του Αρη. Ο μικρός, ο Αλέκος, κλωτσάει συνεχώς μια μπάλα. Πιστεύω ότι θα παίξουν στην ομάδα».
Για την πορεία του Αρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τι φταίει;
«Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά. Είναι καλή ομάδα και κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στις πρώτες τρεις θέσεις. Χάσαμε αδικαιολόγητα έναν ολόκληρο γύρο. Με την έλευση του νέου προπονητή, πάντως, φαίνεται πως ο Αρης βρίσκει τον δρόμο του και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και είναι δύσκολο».
πηγή : sentragoal.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger