Η ανέγγιχτη ελληνική αστυνομία

"Περνάω εκρηκτικά στο αεροπλάνο. Θα τιμωρηθούν ή όχι οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου; Γιατί, λοιπόν, δεν τιμωρείται για την ανικανότητά της σε θέματα ελέγχου και η ελληνική αστυνομία;" Ο Σταύρος Καραϊνδρος θέτει ρητορικά ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας στα γήπεδα. 
Η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της ντροπής της περασμένης αγωνιστικής. Δεν ήταν έκπληξη η ποινή, πόσο μάλλον o εξοντωτικός της χαρακτήρας. Ηταν ξεκάθαρο πως η τιμωρία θα ήταν η πλέον αυστηρή -το είχε αφήσει να εννοηθεί από την πρώτη στιγμή και ο Πάνος Μπιτσαξής- όπως ξεκάθαρο ήταν ότι από τον Παναθηναϊκό θα άρχιζε η "κάθαρση" του ελληνικού ποδοσφαίρου για ένα καλύτερο αύριο. 

Πότε θα τιμωρηθεί η ελληνική αστυνομία;
Το εύλογο, όμως, ερώτημα που προκύπτει από τα γεγονότα της Κυριακής, αλλά και κάθε φορά που τα επεισόδια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ελληνικό αθλητισμό, είναι πότε θα τιμωρηθεί η ελληνική αστυνομία για την αδυναμία επιβολής της τάξης.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως είμαι κατά της παρουσίας της Αστυνομίας στα γήπεδα και είμαι υπέρ της (στυγνής) λογικής "αφήστε τους να σφαχτούν μόνοι τους". Επίσης, είμαι της άποψης ότι η Αστυνομία εξαγριώνει -ειδικά τούτες τις εποχές- τον κόσμο παρά βοηθά στην ομαλή διεξαγωγή ενός αθλητικού γεγονότος. Από κει και πέρα, όμως, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια που ακούω, βλέπω και καταγράφω επεισόδια, είναι πως γίνεται ένας υπάλληλος όπως είναι ο αστυνομικός να μην τιμωρείται όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
Στο αεροδρόμιο με εκρηκτικά...
Η ελληνική αστυνομία αναλαμβάνει τα μέτρα ασφάλειας του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής και αποτυγχάνει παταγωδώς. Οπαδοί μπαίνουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο και πολλοί εξ αυτών κουβαλούν μαζί τους "τον πατέρα τους και τη μάνα τους". Και ερωτώ: πάω αύριο στο αεροδρόμιο και κουβαλώ πάνω μου εκρηκτικά. Περνάω τον έλεγχο και δεν με αντιλαμβάνονται. Θα έχουν ή δεν θα έχουν ευθύνη οι άνθρωποι της ασφάλειας του αεροδρομίου για τον ελλιπή έλεγχο και για το γεγονός ότι πέρασαν εκρηκτικά στο αεροπλάνο; Ναι ή ου; Ναι, λέω εγώ. Κι εσείς φαντάζομαι.
Γιατί οι οπαδοί πέρασαν κροτίδες στις εξέδρες;
Ποια, λοιπόν, η διαφορά με τα συνεχόμενα και απαράδεκτα λάθη της Αστυνομίας κάθε φορά που δηλώνει υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ενός υψίστης σημασίας και επικινδυνότητας αγώνα; Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνονται ΕΔΕ; "Ελα εδώ Χρήστο, Γιάννη, Γιώργο, Πάνο και λοιποί που είχατε βάρδια την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Γιατί οι οπαδοί πέρασαν αντικείμενα και κροτίδες στις εξέδρες; Γιατί δεν κάνατε τον απαιτούμενο έλεγχο;" Ξεκάθαρα πράγματα. Και από κει και πέρα τιμωρία. Οπως συμβαίνει σε κάθε δουλειά σε όλο τον κόσμο.
Αλλά εδώ η Αστυνομία είναι λειτούργημα. Το ξέχασα...
πηγή : contra.gr 


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger