To ποδόσφαιρο εναντίον του εχθρού

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου από όλη την Ευρώπη εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Ερίκ Αμπιντάλ και τον Φαμπρίς Μουάμπα, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο τίτολς δεν αναφέρεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σάιμον Κούπερ, το οποίο ταξιδεύει τους αναγνώστες στα γήπεδα του κόσμου. Έχει να κάνει με τις εκφράσεις συμπαράστασης από οπαδούς, ποδοσφαιριστές και συλλόγους στον Φαμπρίς Μουάμπα, που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο και στον Ερίκ Αμπιντάλ, που το πρόβλημα στο συκώτι του επανεμφανίστηκε και χρειάζεται μεταμόσχευση. Γιατί όταν για έναν αθλητή προκύπτουν τέτοια θέματα, οι υπόλοιποι «εχθροί» φαντάζουν... ανυπόστατοι.

Στο ματς της Τσέλσι με την Λέστερ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Γκάρι Κέιχιλ άνοιξε το σκορ στο 12`. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από τους «Μπλε» τον Ιανουάριο και πρώην ομάδα του ήταν η Μπόλτον, στην οποία παίζει ο Μουάμπα. Αμέσως φρόντισε να στείλει το μήνυμα του στον πρώην συμπαίκτη του που παλεύει για τη ζωή του. «Pray 4 Muamba», «προσευχηθείτε για τον Μουάμπα», έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε κάτω από τη φανέλα του.


Οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν ζήσει στο πετσί τους τι θα πει ποδοσφαιρική τραγωδία και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία του Χίλσμπορο. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην ευαισθητοποιηθούν για τον Μουάμπα.... Πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου με τη Στόουκ, οι παίκτες έστειλαν τις ευχές του στην πλευρά του άτυχου ποδοσφαιριστή. Ο Λουίς Σουάρες αφιέρωσε το γκολ του στον παίκτη. «Θέλω να αφιερώσω το γκολ στον Μουάμπα. Συνέχισε να παλεύεις φίλε, μην τα παρατάς», έγραψε στο twitter.


Στο ματς της Γουλβς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφασίστηκε οι παίκτες να χειροκροτήσουν για 30 δευτερόλεπτα πριν τη σέντρα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων το έπραξαν, στην αντίθετη λογική του ενός λεπτού σιγή, δείχνοντας την πίστη τους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι ο παίκτης μπορεί να βγει νικητής στην μάχη που δίνει. Ανάλογη σκηνή είδαμε και από τους παίκτες και τον πάγκο της Τσέλσι, που με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την στήριξή τους.


Παρόμοια ήταν τα περιστατικά και σε άλλες εξέδρες, όπως στο Σπορτ Νταϊρέκτ Αρίνα του Νιούκαστλ και στο Κάρντιφ, όπου οι οπαδοί των ομάδων δεν ξέχασαν τον Μουάμπα.  Ο Αντρέα Πίρλο αφιέρωσε το 5-0 επί της Φιορεντίνα στον 23χρονο. Αρκετός κόσμος έσπευσε στο γήπεδο της Μπόλτον για να στείλει το μήνυμά του σε ένα κασκόλ ή μία φανέλα της ομάδας.


Ο Ζερμέν Ντεφό δεν έχει καμία σχέση με την Μπόλτον, ούτε με τον Μουάμπα, πέραν της κοινής εθνικότητας, αφού ο μέσος των Τρότερς  έχει πολιτογραφηθεί Άγγλος. Είδε όμως έναν συνάδερφό του να καταρρέει μπροστά του στον αγωνιστικό χώρο και να σταματά να αναπνέει. Το σοκ ήταν μεγάλο. Πήρε λοιπόν την μητέρα του και επισκέφτηκε το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Μουάμπα και εξέφρασε την στήριξή του στην οικογένεια του παίκτη.


Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξέχασαν τόσο τον Μουάμπα, όσο και τον Ερίκ Αμπιντάλ. Και δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση το ότι παίζει στη Μπαρτσελόνα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έχουν να χωρίσουν πράγματα μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες των Μερένγκες έκαναν την εμφάνισή τους με μπλουζάκια που στο μπροστινό μέρος έγραφαν «Animo Abidal», δηλαδή κουράγιο Αμπιντάλ και στο πίσω «Get well soon Muamba». «Γίνε καλά σύντομα Μουάμπα».


Ακριβώς ίδιο ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι παίκτες της Λιλ στη Γαλλία. Η Μάλαγα, η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ζαραγόσα και η Σεβίλλη εξέφρασαν επίσης την συμπαράστασή τους στον παίκτη. Ο Ζοσέ Μουρίνιο του ευχήθηκε να «να ζήσει για πολλά χρόνια και να είναι χαρούμενος». Φυσικά, από κάθε γωνιά του κόσμου στέλνονται μηνύματα συμπαράστασης στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο twitter και το facebook.
πηγή : gazzeta.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Copyright © / ARIS 1914

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger